کلینیک ارتودنسی دکتر گچ‌کوبان - اهواز،کیانپارس،خ پهلوان(توحید)شرقی،نبش اردیبهشت،مجتمع اوسینا،طبقه ۱ - ۵ - ۳۳۳۶۸۰۶۳ -061 و 09168232646

دستگاه ثابت

دستگاه ثابت:

چنانچه شما از دستگاه ثابت ارتودنسی استفاده میکنید بویژه در روزهای ابتدایی ممکن است که دچار مشکلاتی شوید. معمولا این مشکلات راه حل های ساده ای دارد که براحتی متوانید با دانستن آگاهی های مورد نیاز آن را را حل کنید.

درد و ناراحتی

 در ارتودنسی دندان درد به مفهوم آنچه در بین مردم رایج است، وجود ندارد، ولی ممکن است چند ساعت پس از قرار دادن جداکننده های لاستیکی در جلسه اول و یا پس از جلسات کنترل و تعویض سیم برخی دندانها حساس و دردناک شوند که معمولاً پس از گذشت چند روز به تدریج کاهش یافته و برطرف می شود. استامینوفن طی درمان ارتودنسی هر زمان که نیاز باشد می تواند باعث کاهش درد شود. مسکن های دیگر را می توان یکی دوبار طی هر ماه استفاده کرد ولی بهتر است بصورت مکرر مصرف نشوند. استفاده از دهان شویه آب گرم نیز می تواند در کاهش درد کمک کننده باشد.

طی چند روز اول درمان ممکن است تماس لب و گونه با وسایل ارتودنسی باعث آزردگی بافت نرم دهان شود. در این موارد گذاشتن موم نرم یا پنبه روی سطوح وسایل در نواحی آزردگی می تواند موجب رفع تحریک شود. این آزردگی ها معمولاً پس از گذشت چند روز و عادت کردن بیمار به وسایل خود به خود برطرف می شود.

جدا کننده لاستیکی

  در ابتدای درمان تعدادی  کشهای کوچک بین دندانهای شما قرار داده می شود. همانگونه که اشاره شد، با توجه به اینکه این مرحله اولین تجربه بیمار از نیروی ارتودنسی روی دندانهاست، احتمالا بویژه در روزهای نخست قدری احساس فشار و آزردگی به دنبال خواهد داشت. در صورت نیاز می توانید از مسکن های ساده مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید. این کشها بایستی تا جلسه آینده سر جای خود باقی بماند. چنانچه قبل از مراجعه بعدی از دهان خارج شود، جهت جایگذاری مجدد آنها با مطب هماهنگی کنید.

جدا شدن وسایل

تمام وسایل روی دندانهایتان را هر روز با احتیاط کنترل کنید تا از محکمی آنها اطمینان حاصل کنید. چنانچه یکی از وسایل  ( حلقه (بند) یا نگین (براکت) ) از روی دندان جدا (یا لق) شده باشد، با مطب تماس بگیرید. برای اطلاع دادن تا جلسه بعدی صبر نکنید، زیرا نصب مجدد آنها نیاز به صرف زمان بیشتری داشته و اطلاع شما، ارتودنتیست را قادر می سازد تا زمان کافی برای این کار را پیش بینی کند.

 

          

شکستن سیم

چنانچه سیم اصلی یا یکی از سیمهای نازک نگهدارنده سیم اصلی بشکند، موضوع را اطلاع دهید تا مشکل برطرف شود. تا زمان مراجعه، چنانچه سیم باعث آزردگی شده است، با احتیاط توسط پاک کن پشت مداد یا گوش پاک کن، سر تیز سیم های باز شده را به محل اولیه برگردانید و مقداری موم یا پنبه و یا در صورت عدم دسترسی مقداری آدامس روی آن قرار دهید تا به بافتهای دهان آسیب نرساند.

 

 

 

بلعیدن وسیله

اگر کش ها و یا قطعات فلزی غیر تیز را بطور اتفاقی بلعیدید، معمولاً جای نگرانی وجود ندارد. اغلب پس از مدتی خود به خود دفع می گردد. در صورتیکه قطعات فلزی تیز بلعیده شود بهتر است با ارتودنتیست و یا پزشک خود تماس بگیرید.

 

ورود به پروفایل تماس با ما