کلینیک ارتودنسی دکتر گچ‌کوبان - اهواز،کیانپارس،خ پهلوان(توحید)شرقی،نبش اردیبهشت،مجتمع اوسینا،طبقه ۱ - ۵ - ۳۳۳۶۸۰۶۳ -061 و 09168232646

دستگاه ثابت

 در ارتودنسی ثابت وسایل روی دندانهای بیمار چسبانده می شود که تا انتهای درمان روی دندانها باقی می ماند. در طی درمان نیاز است که علاوه بر رعایت بهداشت، با  پرهیز از خوردن غذاهای سفت و چسبناک از وسایل مراقبت کنید. در غیر این صورت، بی احتیاطی می تواند سبب جدا شدن وسایل از روی دندانها و مشکلات زیادی برای شما گردد.

رژیم غذایی

روز اول بعد از قرار دادن براکتها (نگین ها) بر روی دندانها، از خوردن و آشامیدن مواد رنگی مانند چای، نوشابه، سس، رب و ... خودداری کنید. در طی دوره درمان جهت جلوگیری از آسیب به وسایل بایستی از خوردن غذاهای سفت مثل یخ، ته دیگ، نان خشک ، آجیل- خشکبار و ... و غذاهای چسبناک مثل شکلات، گز، آدامس، پنیر پیتزا، آب نبات و ... اجتناب گردد. از گاز زدن مواد غذایی مانند ساندویچ، سیب، هویج و میوه های مشابه با دندانهای جلو خود داری نمایید و قبل از خوردن آنها را با کارد تکه تکه کنید. دانه های بلال را نیز با کارد جدا کرده و سپس میل نمایید. هسته میوه های هسته دار مانند هلو، شلیل، زردآلو، گوجه سبز و... باید قبل از خوردن جدا شود. تنقلات مانند تخمه، پسته، فندق و بادام ابتدا باید خرد و یا آسیاب شده و سپس میل شوند.

 

مشکلات ناشی از شکستن وسایل

چنانچه در صورت بی احتیاطی و عدم رعایت نکات تذکر داده شده،  بند (حلقه) یا براکت (نگین) از روی هر کدام از دندانها جدا شود مشکلات زیادی برای شما ایجاد خواهد شد:

  •      افزایش معطلی در مطب:

همانگونه که در جلسات ابتدایی تجربه می کنید، نه تنها چسباندن وسایل وقت گیر بوده، بلکه قبل از اعمال نیرو به آنها نیز نیاز است مدتی منتظر بمانیم تا از محکم شدن آنها مطمئن شویم. لذا بی احتیاطی بیمار می تواند باعث اتلاف وقت بیمار و پزشک شود.

  •    آسیب به سطح دندانها:

شکستن وسایل با نیروهای سنگین و کنترل نشده حین جویدن می تواند باعث ایجاد ترکهای ریز و غیر قابل برگشت روی سطح دندانها شود.

  • طولانی شدن درمان:

حرکت دندانی که بند (حلقه) یا براکت (نگین) آن شکسته باشد تحت کنترل ارتودنتیست نخواهد بود. به طور شایعی دندان به سمت موقعیت بی نظم اولیه برگشت نموده و نیازمند تصحیح مجدد می باشد،  که نتیجه آن طولانی شدن بی دلیل درمان خواهد بود.

  • افزایش هزینه درمان:

وسایل ارتودنسی با وجود داشتن قیمت بالا، عمدتاً یکبار مصرف هستند. چسباندن مجدد آنها نیازمند استفاده از وسایل جدید و صرف وقت پزشک بوده و به ناچار باعث افزایش هزینه درمان خواهد شد.

  • مشکلات پیش بینی نشده:

علاوه بر موارد بالا با طولانی شدن درمان، خطر بروز مشکلاتی چون پوسیدگی دندانها، بیماری لثه، از دست رفتن فضای دندان کشیده شده و عدم امکان اتمام درست درمان افزایش می یابد.

کش های داخل دهانی

گاهی اوقات نیاز است بیمار کشهایی را که فک بالا را به پایین متصل می کنند طبق دستور ارتودنتیست استفاده کند. این کشها بایستی 24 ساعت بجز موقع غذا خوردن و مسواک زدن استفاده شوند. کش ها را هر دو روز یکبار عوض کرده و با کش جدید جایگزین کنید.

 

ورود به پروفایل تماس با ما